Leola Havard Class Schedules for 2020-2021 School Year

PreK Class Schedules

PreK, Room 1 - Ms. Epenesa

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
45 minutes 8:00-8:45 Wake up, get ready, eat breakfast Follow your regular routine
35 minutes 8:45-9:20 Free Play Play with toys at home
10 minutes 9:20-9:30 Prepare for circle time Practice name-writing, then get your device ready to join Circle Time Check-in
20 minutes *9:30-9:50 Zoom Circle time Check-in Greeting, sharing, Good morning song, and activities in real-time with your teachers
5 minutes *9:50-9:55 Mindfulness Calm down to get ready to learn.
15 minutes *9:55-10:10 Calendar/Math Number Sense, Counting in Spanish
30 minutes *10:10-10:40 Large Group Read Aloud, Story Time, Group Games, Activities
10 minutes *10:40-10:50 Movement Locomotor physical movement to music or videos
20 minutes *10:50-11:10 Small Groups Teacher led activites: Science, Art, Math, Music
15 minutes *11:10-11:25 Breakout Groups Individual Student meetings
5 minutes *11:25-11:30 Goodbye Song Farewell and end of virtual real time learning.
30 minutes *11:25-11:30 Lunch Help prepare and eat lunch.
  11:30 End of Class Session Class is over follow the asychronized suggested actitivies.
45 minutes 12:00-12:45 Outdoor Activities Go on a walk, visit someone and wave through the window, or do a video call
75 minutes 12:45-2:00 Nap Rest , take a nap
30 minutes 2:00-3:00 SF Loves Learning KTVU Channel 2 SF Loves Learning or Read and play with toys at home. [Snack]
30 minutes 3:00-3:30 Online Activities [Asynchronized Family Work] Do online activities on Google Classroom or Seesaw
30 minutes 3:30-4:00 Special Activity Play a game, do a craft, or repeat a favorite Google Classroom activity
15 minutes 4:00-4:15 Movement Follow your regular routine
30 minutes 4:15-4:45 Read together Read books that you already have, or access books through Epic, Bookflix, or Hoopla
  4:45-7:00 Prepare & eat dinner Children ages 3-5 should get 10-13 hours of sleep per day, including naps
       
 

*Synchronized Learning with Teacher Live Online

   
 

Asynchronized Learning - Google Classroom/Seesaw [Family Learning Time]

   
1:20-3:30 Teacher Office Hours/Assessments/Wellness Checks/Teacher Prep

Teacher Office Hours/Assessments/Wellness Checks/Teacher Prep

 

PreK, Room 2 - Ms. Jetoria

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
45 minutes 7:45-8:30 Wake up, get ready, eat breakfast Follow your regular routine
30 minutes 8:30-9:00 Free Play Play with toys at home
10 minutes *9:00-9:10 Zoom Time Begins Practice name-writing, then get your device ready to join Circle Time Check-in
10 minutes *9:10-9:20 Greeting and Morning Messaging Greeting, sharing, Good morning song, and activities in real-time with your teachers
5 minutes *9:20-9:25 Transition Break Calm down to get ready to learn.
15 minutes 9:25-9:40 Calendar/Math Number Sense & Counting
30 minutes 9:40-10:10 Large Group Read Aloud, Story Time, Group Games, Activities
10 minutes *10:10-10:20 Movement Locomotor physical movement to music or videos
20 minutes *10:20-10:40 Small Groups Teacher led activites: Science, Art, Math, Music
15 minutes *10:40-10:55 Breakout Groups Individual Student meetings
5 minutes *10:55-11:00 Zoom Time Ends/Goodbye Song Farewell and end of virtual real time learning.
30 minutes 11:00-11:30 Lunch Help prepare and eat lunch.
45 minutes 11:30-12:45 Outdoor Activities Go on a walk, visit someone and wave through the window, or do a video call
75 minutes 12:45-2:00 Nap Rest , take a nap
  2:00 Snack  
30 minutes 2:00-3:00 SF Loves Learning Channel 2 SFUSD Educational Program/Read and play with toys at home.
30 minutes 3:00 Class out of Session  
30 minutes 3:00-3:30 [Asynchronized Family Learning-Online] Do online activities on Google Classroom or Seesaw
       
       
    *Synchronized Learning with Teacher Live Online  
    Asynchronized Learning - Google Classroom/Seesaw [Family Learning Time]  
  12-3:30 Teacher Office hours/Assessments/Wellness Check/Teacher Prep  

PreK, Room 3 - Mr. Morton

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
45 minutes 7:45-8:30 Wake up, get ready, eat breakfast Follow your regular routine
30 minutes 8:30-9:00 Free Play Play with toys at home
10 minutes *9:00-9:10 Zoom Time Begins Practice name-writing, then get your device ready to join Circle Time Check-in
10 minutes *9:10-9:20 Greeting and Morning Messaging Greeting, sharing, Good morning song, and activities in real-time with your teachers
5 minutes *9:20-9:25 Transition Break Calm down to get ready to learn.
15 minutes 9:25-9:40 Calendar/Math Number Sense & Counting
30 minutes 9:40-10:10 Large Group Read Aloud, Story Time, Group Games, Activities
10 minutes *10:10-10:20 Movement Locomotor physical movement to music or videos
20 minutes *10:20-10:40 Small Groups Teacher led activites: Science, Art, Math, Music
15 minutes *10:40-10:55 Breakout Groups Individual Student meetings
5 minutes *10:55-11:00 Zoom Time Ends/Goodbye Song Farewell and end of virtual real time learning.
30 minutes 11:00-11:30 Lunch Help prepare and eat lunch.
45 minutes 11:30-12:45 Outdoor Activities Go on a walk, visit someone and wave through the window, or do a video call
75 minutes 12:45-2:00 Nap Rest , take a nap
  2:00 Snack  
30 minutes 2:00-3:00 SF Loves Learning Channel 2 SFUSD Educational Program/Read and play with toys at home.
30 minutes 3:00 Class out of Session  
30 minutes 3:00-3:30 [Asynchronized Family Learning-Online] Do online activities on Google Classroom or Seesaw
       
       
 

*Synchronized Learning with Teacher Live Online

   
 

Asynchronized Learning - Google Classroom/Seesaw [Family Learning Time]

   
1:20-3:30

Teacher Office Hours/Assessments/Wellness Checks/Teacher Prep

   

PreK, Room 4 - Mr. Joe

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
Family Time 8:00-9:00 Get Ready Get Dressed, Breakfast, Bathroom Break, Log into Zoom
120 minutes *9:00-11:00 Zoom Class Play with toys at home
15 minutes *9:00-9:15 Sign-in Morning song, Break room (name writing),Social interaction
5 minutes *9:15-9:20 Tech Support Function and Expectations of Zoom
20 minutes *9:20-9:40 Large Group Morning Song, Calendar, Days of the Week, etc.
5 minutes *9:40-9:45 Morning Message Introduction, Feelings, SHARK, Question of the day, etc.
15 minutes *9:45-10:00 Break/Work Time Restroom, Snack, Social Interaction, Free Play, etc.
45 minutes *10:00-10:45 Large Group Numbers, Letter of the Day, Alphabets, Story Time
15 minutes *10:45-11:00 Goodbye Tell Me Something Good, Good Bye Song
10 minutes 11:00-11:10 Parent Message Information Sharing
Family Time 11:10-11:40 Fun time Outside Play (if available), Exercise, Pretend Play, Storytelling, etc.
40 minutes 11:40-12:20 Lunch Wash Hands, Prepare Table, Eat.
5 minutes 12:20-12:25 Clean-Up Put Dishes and Utensils Away
15 minutes 12:25-12:40 Bathroom/Change Restroom/Prepare for Nap
90 minutes 12:40-2:10 Nap Time Storytelling, Calm Body, Meditation, Sleeping Music
30 minutes 2:10-2:30 Seesaw/Google Classroom Asynchronized learning with Family
  2:30 Class out of Session Follow your regular routine
       
       
 

*Synchronized Learning with Teacher Live Online

   
 

Asynchronized Learning - Google Classroom/Seesaw [Family Learning Time]

   
1:20-3:30

Teacher Office Hours/Assessments/Wellness Checks/Teacher Prep

   

PreK, Room 5 - Mr. Philip

  Possible Time Slot Activity Notes
60 minutes 8:20-9:20 Wake up, get ready, eat breakfast Follow your regular routine
    Synchronized Learning  
20 minutes *9:20-9:40 Morning Check -in Share favorite toys and activities, Plan our work and play activities
30 minutes *9:40-10:10 Free Exploration/Play Children share what they want to do/play with. After play time have your use words to describe what they did. Clean-Up
5 minutes *10:10-10:15 Transition to Circle time Use verbal/visual warnings, countdown timer/visual schedule to help prepare child for Circle Time.
20 minutes *10:15-10:35 Circle Time Teacher led songs/finger play, and other activities
15 minutes *10:35-10:50 Wash Hands/Snack Encourage appropriate social interactions and independence/self-help
40 minutes *10:50-11:30 Outdoor/Indoor Physical Movement As safety permits enjoy dancing, running, jumping, and other exerciseing
20 minutes 11:30-11:50* Table Time Selected art, fine motor or sensory activities completed with family member
30 minutes *11:50-12:20 LUNCH Follow your regular routine
35 minutes *12:20-12:55 Free Exploration/Play Children share what they want to do/play with. After play time have your use words to describe what they did. Clean-Up
5 minutes *12:55-1:00 Complete Some Asynchronized Activities Refer to activities listed in Google Classroom
20 minutes *1:00-1:20 Storytime Circle/Class Ends  
  1:20-3:00 Online Activities [Asynchronized Family Work] Consider these options/Follow your regular routine
    Nap/Snack  
  2-3:00 SF Loves Learning KTVU Channel 2  
       
       
 

*Synchronized Learning with Teacher Live Online

   
 

Asynchronized Learning - Google Classroom/Seesaw [Family Learning Time]

   
1:20-3:30

Teacher Office Hours/Assessments/Wellness Checks/Teacher Prep

   

PreK, Room 6 - Ms. Jenny

  Possible Time Slot Activity Notes
  8:20-9:20 Wake up, get ready, eat breakfast Follow your regular routine
    Synchronized Learning with the Teacher [Google Meets]  
20 minutes *9:20-9:50 Morning Check -in Circle time/Teacher led songs/finger play, and other activities
30 minutes *9:50-10:00 Physical Movement Enjoy dancing, jumping, and other exercising
5 minutes *10:00-10:30 Science Live Cam visits to a range of science learning experiences
20 minutes *10:40 -11:00 Storytime Teacher reads selected stories to the class
15 minutes 11:00 - 11:30 Lunch (0ff-line) Encourage child to help prepare the lunch
40 minutes *11:30-12 noon Literacy/Writing Lessons Teacher led literacy skill development and writing practice
  12:00 noon End of Class Session  
  12--3:00 Online Activities [Asynchronized Family Work] Refer to activities listed in Google Classroom
    Nap/Snack Follow your regular routine
  2-3pm SF Loves Learning KTVU Channel 2 SFUSD Educational Programming

K-2 and 3-5 Class Schedules

K-2, Room 117 - Ms. Washington/Ms. Lawson

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
5 minutes *3:00PM Greeting Welcome and Greeting amongst students/teachers
10 minutes *3:05PM Class Discussion Respond to the topic of the day
10 minutes *3:15PM Calendar Reading/Number Sense Round Robin Reading of Various Aspects of the Calendar Along with Number Sense Practice
15 minutes *3:25PM Storytime Read Aloud with follow-up related art/writing actitivies

20 minutes

*3:40PM- 4:00PM

Skill Practice Alphabet and Number Practice
Homework Support Support students as needed
Exit Ticket Recap of Learning/Assessment

Grades 3-5, Room 119 - Ms.Dudin

Length of Time Possible Time Slots Activity Notes
20 minutes *3:00PM Greeting/Indoor/Outdoor Activity Welcome and Physical Movement
20 minutes *3:20PM Math/Khan Academy Math Skill Practice
20 minutes *3:40PM Art Creative Art Projects

30 minutes

*4:00PM

Break

Check -in/Homework Support

Community Meeting & Homework Support